«МІЖНАРОДНИЙ РУХ ЄДНОСТІ» — перший український благодійний фонд із сертифікатом міжнародного стандарту ISO 37301 і SIC.SDGs:2022

Діяльність благодійної організації, що єднає тисячі людей
«МІЖНАРОДНИЙ РУХ ЄДНОСТІ» — благодійний фонд, заснований з метою підтримки армії в боротьбі з російською агресією та простих людей, які потребують допомоги в умовах воєнного часу.
Через 2 роки повномасштабної війни, з огляду на мінне забруднення країни, що сягнуло 30% площі, невпинно зростає й загрожує населенню, команда фонду розгорнула активну діяльність у сфері мінної безпеки.

Наразі фонд «МІЖНАРОДНИЙ РУХ ЄДНОСТІ» працює за трьома основними напрямками:
  1. Допомога ЗСУ — спрямовуємо зусилля на збір коштів, закупівлю та передачу гуманітарної допомоги за офіційними запитами командирів військових частин: амуніцію, спорядження, комп’ютерну техніку, дрони, засоби розвідки та зв’язку.
  2. Гуманітарне розмінування — допомагаємо забезпечити українських саперів спорядженням і технікою для розмінування,  розробляємо додаток для сповіщення про мінну небезпеку та об’єднуємо для цього зусилля найбільших мобільних операторів.
  3. Соціальна підтримка — надаємо гуманітарну допомогу цивільному населенню, збираємо кошти на відновлення шкіл і лікування дітей, а також налагодили виробництво з пошиття адаптивного одягу для поранених військових.
Це стало можливим завдяки єдності небайдужих українців і надійних партнерів, які постійно підтримують ініціативи фонду благодійними внесками. А це понад 13 тисяч фізичних осіб і компаній! Ми пишаємося, що фонду вдалося об’єднати велику спільноту благодійників і надзвичайно цінуємо підтримку кожного. А ще — поважаємо та доводимо це щоденною та прозорою працею.

Для нас важливо, щоб кожний українець, який хоче підтримати фонд донатом, ні на хвилину не сумнівався у відповідальності та шляхетності благодійної організації. Наш фонд надає відкритий доступ до пакета реєстраційних документів на офіційному сайті, звітує про надходження та використання коштів благодійників у реальному часі, а також збирає кошти за офіційними зверненнями командирів і підрозділів ЗСУ, закуповує та передає матеріально-технічні засоби на підставі Акту прийняття-передання благодійної допомоги.

На щастя, волонтерський рух не вщухає. Проте разом зі зростанням масштабів благодійності зростає й рівень недовіри суспільства до багатьох організацій. Часом ми отримуємо такі повідомлення та ставимося до них з усією відповідальністю, тому що прагнемо повністю відповідати очікуванням суспільства:
certificate_article_2


Аби покращити ефективність благодійної діяльності та зміцнити довіру спільноти до фонду, ми пройшли процедуру сертифікації в міжнародній системі SIC на відповідність нашої системи менеджменту вимогам міжнародного стандарту ISO 37301 і SIC.SDGs:2022.

«МІЖНАРОДНИЙ РУХ ЄДНОСТІ» пройшов сертифікацію ISO 37301 і SIC.SDGs:2022. Що це значить і чому це важливо?
ISO 37301 — шлях фонду до відповідального, прозорого та етичного управління

У сучасному світі прозорість і відповідальність є ключовими факторами для успішної роботи будь-якої організації, особливо благодійних фондів. Еталоном надійності та доброчесності в діяльності благодійних )і не тільки( організацій є міжнародний стандарт систем управління відповідністю ISO 37301.

Сертифікація ISO 37301:2021 «Системи управління відповідністю. Вимоги з настановами щодо використання» підтверджує, що діяльність нашого фонду відповідає міжнародним стандартам якості й етики, законам і нормам. «МІЖНАРОДНИЙ РУХ ЄДНОСТІ» став першим благодійним фондом в Україні, який успішно пройшов процедуру в міжнародній системі сертифікації SIC і отримав «світовий паспорт» на систему управління відповідністю.

Термін дії сертифіката №SIC.MS.062.ISO37301.3877 — з 19.04.2024 р. до 18.04.2027 р., а відомості про сертифікат занесені до міжнародного реєстру Системи. Перевірити дійсність документа можна на офіційному сайті Системи міжнародної сертифікації (SIC) за цим покликанням.

Впровадження системи комплаєнс менеджменту )з англ. Compliance Management System, або CMS( допомагає фонду не лише розвивати культуру чесності та покращувати репутацію, а й вдосконалювати ефективність нашої організації на благо України за найкращими міжнародними стандартами.

Що це означає для донорів і партнерів нашого фонду?
Дотримання принципів комплаєнс менеджменту відповідно до міжнародного стандарту ISO 37301 означає, що благодійний фонд «МІЖНАРОДНИЙ РУХ ЄДНОСТІ» зобов’язується:
  • Протидіяти легалізації коштів і фінансуванню тероризму шляхом ідентифікації донорів, перевірки джерел фінансування та виявлення сумнівних транзакцій.
  • Виявляти та запобігати шахрайству з боку співробітників і зовнішніх осіб з подальшим повідомленням у відповідні регулюючі органи.
  • Захищати комерційну та персональну інформацію благодійників за допомогою сучасних технологій у рамках українського та міжнародного законодавства.
  • Регулярно перевіряти діяльність співробітників, донорів і партнерів фонду на відповідність міжнародним санкційним нормам.
Сертифікація ISO 37301:2021 для організації «МІЖНАРОДНИЙ РУХ ЄДНОСТІ» — це не лише визнання досягнень фонду, а й зобов’язання перед величезною спільнотою благодійників постійно вдосконалювати свою роботу та надавати гуманітарну допомогу на найвищому рівні. Ми впевнені, що прозорість, відповідальність і дотримання міжнародних стандартів є ключовими факторами для успішного функціонування та розвитку всіх благодійних організацій України.

SIC.SDGs:2022 — сталий розвиток фонду через партнерство
Ще на початку свого шляху благодійний фонд «МІЖНАРОДНИЙ РУХ ЄДНОСТІ» мав на меті об’єднати простих людей, місцеві компанії та міжнародних партнерів. Усе — заради досягнення благодійних ініціатив, спрямованих на подолання наслідків повномасштабної війни. Це прагнення відображає не тільки назва нашого фонду, а й закриті збори, реалізовані проєкти та прозорі звіти.

У своїй діяльності «МІЖНАРОДНИЙ РУХ ЄДНОСТІ» повністю поділяє принципи сталого розвитку ООН, які відображені в 17 Цілях сталого розвитку )ЦСР( і покликані забезпечити краще майбутнє для всіх націй світу. Тепер наш благодійний фонд офіційно приєднався до глобального процесу та імплементував ЦСР № 17 «Партнерство заради сталого розвитку». Про це свідчить сертифікат на відповідність вимогам міжнародному стандарту SIC.SDGs:2022 «Сталий розвиток. Вимоги для організацій щодо досягнення цілей сталого розвитку», зокрема щодо ЦСР № 17.

Що це означає для донорів і партнерів нашого фонду?
Згідно з вимогами міжнародного стандарту SIC.SDGs:2022 благодійний фонд «МІЖНАРОДНИЙ РУХ ЄДНОСТІ» зобов’язується забезпечувати сталий розвиток через активізацію міжнародного та місцевого партнерства, зокрема:
  • Залучати партнерів у державному, приватному та неприбутковому секторах, зокрема наукових установ і міжнародних організацій.
  • Щорічно звітувати про стан партнерських ініціатив та їхній вплив на сталий розвиток.
  • Залучати фінансування через гранти, донорські внески та соціальні облігації для підтримки проєктів, спрямованих на досягнення ЦСР.
  • Моніторити, оцінювати та покращувати ефективність партнерських ініціатив.
  • Створювати платформи та розробляти ініціативи для вирішення викликів і сприяння інноваціям у сфері сталого розвитку.
  • Навчати партнерів найкращих практик і методологій у сфері сталого розвитку.
«МІЖНАРОДНИЙ РУХ ЄДНОСТІ» виходить за рамки типового благодійного фонду та фокусується не лише на наданні допомоги, а й системних змінах в управлінні благодійною діяльністю. Сертифікація за міжнародними стандартами ISO 37301 і SIC.SDGs:2022 демонструє нашу прихильність до принципів прозорості, відповідності та сталого розвитку. Підзвітність, дотримання стандартів безпеки та координація антишахрайських заходів у партнерстві з місцевими та міжнародними організаціями є основою для довіри суспільства та досягнення ЦСР в інтересах майбутніх поколінь.



Сума внеску
Підписатись на щомісячний платіж

Сума внеску

Підписатись на щомісячний платіж

  • Всі реквізити
Підпишіться, щоб не пропустити наші головні новини: